Londranin yemek kulturu

Avrupanin en onemli kosmopolit sehiri olan Londrada insanlarin bu cesitliliginin bazi avantajlari ortaya cikabiliyor. Bu avantajlarin en buyugude insanlarin geldikleri bolgelerden ve kendi geleneklerinden disa yansiyan yemek kulturleridir.

Bunlarin disinda ingilizlerin kendi yemek kulturlerinin basinda 2 urun gelmektedir. Birincisi Yorkshire  veya yorkshire puddingde denilen ciger ve jole ile yapilan yemegin yani sira bizim boreklerimize benzeyen pie’lari sayabiliriz. Bunun yaninda fish and chips’i de sayarak Ingilizlerin sinirli yemeklerinide saymis olabiliriz.

Dunyanin en seckin restaurantlarini londrada bulabilirsiniz. Bu restaurantlarda dunyanin en iyi gurmelerinin ellerinden cikan yemekleri afiyetle yemeniz icin guzel paralar odemeniz gerekebilir.

Eger ingiliz kulturunun yemeklerini yemek istemezseniz yine ingilizlerin somurgesi altindada bulunmus olan hindistan mutfaginin orneklerini sehir boyunca rastlayabileceginiz Hindistan restaurantlari sizleri beklemektedir.

Eger Londrada iken guzel ulkemizin yemeklerini ozlersenizde Turklerin yogun yasadigi yerlerde ve bazi yerlerde bulabileceginiz Turk restaurantlarinda ulkemizin guzel tadlarindan ornekler bulabilirsiniz.

Yemek kulturlerinin yaninda ingilizlerin pub kulturunude unutmamak lazim. Publarda ingiliz ickilerinin tadina bakarken yine ayni yerlerde hazirlanan atistirmalik yemeklerden yiyebilirsiniz.

Birde son olarak ingilizlerin 5 caylarini unutmamak lazim. Eger bir yerde cay siparisi verecekseniz sutsuz olmasini ayriyetten soyleyiniz. Cunku ingilizler caylarini sutlu icer. Ek bir bilgi :)

[fbcomments]