Türklerin yoğun olduğu yerler – Hackney

Londra’nin en fakir bolgelerinin basina gelen bir belediye/bolgedir Hackney. 200 kusur degisik dilin konusulan multi-kulturel bir bolgedir.Her cinsten insan vardir bu bolgede.Genellikle zenciler ve Turkler basi cekmektedir. Metrosu olmayan Londradaki bir bolgedir nadir bulunabilir bu ozellik. Overground ve National Railway hatlari mevcuttur. En yakin metro istasyonlari Bethnal Green,Manor House yada Angel diye sayabiliriz.

Turkler bu bolgede bir cok aktivite ve is yerlerine sahiptir. Lokantalar,marketler ve bilimum isletmeler vardir. Her adim basi Turk gorme olasiliginiz yuksektir. Haddinden fazla vardir Turk.Hindistanli,Nijeryali,Pakistanli,Vietnamli boyle surer gider nufus dagilimi. Teker teker saymaya kalkismak gibi bir niyetim yok acikcasi.

Hackney Empire

Hackneyde bulunan onemli mekanlar nelerdir derseniz tabiki Belediye binasi olan Hackney Town Hall,hemen yaninda bulunan ve pek bilinmiyor olsada Cem Yilmazin bir programda sirf ingilizlere ozel olarak Sheakspeare oyunlarini oynadigini soyledigi ve bir cok Turk sanatci ki son olarak Volkan Konak konserine ev sahipligi yapmis olan Hackney Empire,biraz alt kisimda kalan ve acikcasi pek mecbur kalmamanizi diledigimiz ve pek fazla memnun olabileceginizi dusunmedigimiz halde baska bir seceneginiz olmadigi ki bu kadar olumlu sekilde yorumlarimdan sonra nere oldugunu bilmek istemeyeceginiz bir Homerton University Hospital yani hastane bulunmaktadir.

Bolgede bulunan Clapton,Hackney Downs,Rectory Road,London Fields,Stoke Newington railway istasyonlarinin yani sira Hackney Central,Hackney Wick ve Homerton OverGround istasyonlari bulunmaktadir. Bir cok otobus secenegide vardir bu bolgede.

Fakir olmasina ragmen gurursuzda olan bir cok geceleri polis sirenlerinin susmadigi ve en son bir Turk gencinin de bicaklanip olduruldugu ne yazikki bir mekan olan Hackney’in en onemli olumlu yani olarak soyleyebilecegimiz tek sey 2012 olimpiyatlarinin duzenlenecegi Londranin olimpiyatlara ev sahibi yapan 5 belediyeden biri durumundadir. Tabiki bu yuzden Hackney ilerki zamanlarda deger kazanabilecek bir yerdir.

Bir cok park ve yesil alan vardir. Hackney Downs,London Fields,Clissold Park ve bir ucunun degdigi Victoria Park vardir. Ayrica Hackney Marshes adinda futbol sahalarinin bulundugu devasa bir yesil alanda mevcuttur.

[fbcomments]