Ilk tanisma ve Selamlasma Kelimeleri ingilizce

Gunluk hayatinizda tanimadiginiz biri ile karsilastiginizdaki ilk izlenim her zaman onemlidir.Eger Londra’da veya Ingiltere’de iseniz bu konuda daha da dikkat etmeniz gerekmektedir. Cunku ingilizler bu konulara cok onem vermektedir. Ornek bir Konusma :

– Hello, Ali!Ali: Hi, Can!

– How are you doing?( What’ s up? )

 

– Can: Me too. 3-Ali: Take care! Bye! Have a nice day!

– Can: You too! Good bye! See you soon!

 

Merhaba: Hello – Hi. Karşılaştığınız kişiye merhaba demek için bu iki kelimeden birini seçebilirsiniz. Resmi ortamlarda hello tercih edilir. Bunların haricinde zamana göre; günaydın: good morning, tünaydın: good afternoon, good evening: iyi akşamlar, good night: iyi geceler kullanılabilir .

Nasılsın? : How are you doing?, Ne var ne yok?: What’ s up? Birisinin hatrını sormak için kullanılan bu kalıba aşağıdaki kelimelerden uygun olanını seçerek cevap verebiliriz.

 

İyiyim: Fine, Great, şöyle böyle:so so, fena değilim: Not bad, İyi değilim: Not good cevaplarından birisini kullanırız. Bize soru sorulduğunda cevap verdikten sonra karşı tarafın cevabını öğrenmek için and you? / you? :ya sen? Kullanılır. Me too:ben de demektir.

Ayrılırken kullanılan kelimeler de genellikle bunlar olmaktadır. Take care/take care yourself: kendine iyi bak, Have a nice day: iyi günler, see you soon/see you/see you later: görüşürüz, good bye: güle güle demektir.

Daha fazla ornek gunluk konusma icin diger konulara goz atiniz.

[fbcomments]